anti plugg?

Idag har jag verkligen varit dålig på att plugga... 
Men jag har hunnit med massa annat, som att städa och att shoppa massa grejer :D Orkar inte riktigt ta kort på det nu, men ska försöka få upp det till imorgon. 
Nu är jag såå seg så jag hoppas bara på en bra film och snacks. 
Men imorgon är det en ny dag och nya Tag!

Ögonbryn.

Idag ska jag gå och byta min nya älskade Kjol som börjat släppa i sömmen, men de hade en till 36a så jag går bara och får en ny. Hoppas den håller... Sen har jag varit sugen i flera dagar nu att köpa en ögonbrynsskugga, tror jag ska satsa på MuS egna, ser så bra ut när Linda gör det i sin videoblogg: 
Sen blir det mer städning + Plugg... Suck! Aja MYS att vara ledig!
PEACE.

Day.

Idag har jag varit på DAY BIRGER et MIKKELSEN utförsäljning. Kom därifrån med en stor stor kofta i storlek large helt o Ull, kommer vara perfa nu i höst under skinnjackan. Sen köpte jag en sammetskavaj! haha! Den var så billig och satt verkligen som en smäck, är ett sådant plagg som aldrig riktigt går ur tiden.
Nu ska jag städa... Om ingen vill göra det åt mig?? och sen ska jag plugga, jippihoo. 
tada! Jag har koftan på mig nu och den är sjuuuukt mysig. scoore.

Sienna Miller.

Jag blev helt Kär när jag såg nyaste Vouge! Har iof alltid varit det :)

Black/White.

Jag var så sugen igår så jag var tvungen att dra på mig den nya kjolen när vi sprang ut och handla igår kväll, kan knappt komma ihåg när jag haft en Kjol som jag verkligen gillat förut?
Ah här var en svart/vit gårdagens:



KameraSladden.

Idag var jag och Jenny ute och myste på stan, och jag handlade alldeles för mycket. haha! jag är så nööjd. H&M har sjukt mycket fina saker nuuu.. åh mysigt med höst! Ska ta kort på måndag när jag har på mig nya kjolen :)
Ikväll ska jag och jonathan titta på film (om han kan slita sig från playstationet, suck) och käka gooda grejer... tex all pepparsalami vi köpte idag, och den goda pecorino osten! MMMMH!

Nu har jag laddat in lite nya bilder, här är gårdagens när det var slappadag:

och här från när jag och Hanna lyxade till det med drinkar:


och sen lite blaj:


Var det bara jag som såg den sjuka talkshowen skavla med Jay-Z OCH Anna fucking Anka?? hahah! vilken jäkla kombo! Skavla babblade på (på norska såklart) om hur svårt alla haft det, sånt jäkla oflyt hade han! Men det blev rätt roligt iallafall. Jag gillar verkligen Jay-Z, han känns sympatisk. inte Ankan dock..

PEACE.

Oväder.

Har hittat kamerasladden! Meeen jag måste sitta och plugga Hela dagen, bajs. (Idag är det dräkthistoria som ska tragglas) Får försöka lägga upp lite bilder imorgon istället.
Chanel filmen var bra juh! Lite seg ibland, men inte så dålig som många andra sagt. Lite för mycket lovestory och lite för lite kläder. Men spännande.
Sitter här i mjukisar, dricker te och ute öser regnet ner, åskan dundrar och himlen är helt NattSvart. MYSIGT
Minus att jag måste plugga då...

Dagens inspiration.


Riktigt fin bild på Marion Cotillard i senaste L'Officiel. Älskar det ljusblåa i kontrast till det svarta, och med få röda detaljer. Snyyyggt!
AH jag känner mig så sjukt fattig just nu, Kan det bara bli fredag snart!! Vill ha massa kläder.. fast det kommer jag inte heller ha råd med efter fredag, typiskt. Har hittat en superfin skjorta som jag tänkt köpa på weekday, hoppas jag har rååd! Jag undrar hur många skjortor jag har nu.. använder mest Jonathans, men har en sjuk förkärlek för dem. Älskar den här som Elin Kling har på sig från Gina:

20090920

Ikväll blir det iallafall Bio med Chanel, och förhoppningsvis en liten drink efter!

The September Issue.

Vad jag älskar sådana här dokumentärer! Det är så svårt att inte tycka Anna Wintour är imponerande när hon har jobbat sig upp i en position med så mycket makt över modevärlden, och vet precis hur hon vill att saker ska vara. Nog för att hon verkar vara lite av en bitch, men man måste nog vara det när man styr ett företag som Vouge. Jag gillar henne för henne, starka kvinnor är alltid underbart.
Om man är intresserad av mode, se den!

Imorgon blir det Coco Chanel med några från klassen, SCOORE!


Helg.

Åh vad jag är trött nu! Har haft en så himla bra helg, har bara inte hunnit med att sova något. Men det är det såklart värt. I fredags var jag med Hanna, vi började med en varsin drink (äppel mohijto och Rabarebermargarita, så jäkla gott!!!) plus att vi beställde marinerade oliver, ost och varmt bröd. GOTT! sen drog vi på en hemmafest i st:eriksplan som höll i sig tills kl 5. Party Party. Och där var det en så jäkla skön man, Haha! Han var typ 18 bast, och när mina polare gick på toa så kom han och satte sig för att berätta hur Världsvan han var, Haha! Det roligaste var när han sa "jag har fått säga upp bekantskapen med några av mina gamla vänner, de Förbarnsligar mig" sjukt kul. Så när han suttit där i en timma så frågar han om jag bor själv, när jag svarar att jag bor med killen så reser han sig Direkt och går! Vad trodde han? haha shiiiit grabbar.
I lördags träffade jag först Anna, som jag inte träffat på säkert en månad, så himla mysigt! Sedan på kvällen var det födelsedagsfirande i mälarhöjden. Runt 1 började jag känna mig seg o sjuk, och drog för att möta upp min sjuka pojkvänn som gått till sin polare för att spela poker, väl där hade vi så mysigt att vi inte gick därifrån förens 5. haha!

Nu är jag iallafall LEDIG i morgon, så imorgon kan jag sova, städa OCH läsa ut hela Modeologi som ska vara utläst tills onsdag.

Hade uppdaterat med bilder till storyn om inte sladden till kameran spårlöst försvunnit.. hmm. Får göra det när den hittat tillbaka.

Love.

Manlig sjuksköterska, ja tack!

Åh vad fint väder det är idag!!! Skönt när det är soligt OCH varmt!.. eller jaa ljummet iallafall :) Idag hjälpte jag en kompis kompis som ska utbilda sig till sjuksköterska, han skulle intervjua mig om vad jag tyckte om manliga sjuksköterskor. Efteråt sa han att även om jag var den yngsta som han intervjuat så var jag den med vettigast åsikter, och de svaren jag hade var sådana som forskare hade fått fram efter 4h0 år! Haha! sjukt Kul. Fast jag tror att bara man jobbat inom vården tillräckligt länge som får man starka åsikter om vad man själv tycker är rätt och vad som man bör prioritera. Riktigt trevlig snubbe, som dessutom bjöd på fika:)
Jag gillar att arbeta inom sjukvården, får se om jag faller tillbaka på det efter jag fått designa ett tag. Vem vet?
Den Här från t-tröjan från chicy med axelvaddar skulle jag inte banga på idag.
Eller den här:
Ikväll ska jag träffa min Hanna! så länge sen nu!!
Puss & kram!

Austin Powers.

hahah! Austin I LOVE you! Fan vad jag önskar att man hade hunnit med studio 69 på den tiden.. och att man kunde åka rollerblades.... 
Go Beyonce! så jävla snygg!

Babe.

Hatar när Jonathan jobbar natt...



En del.




Och så självklart en av alla mina fantastiska syskon, Sanna.

Är det bara jag som tycker det är kul att titta på duktigt folk på youtube? Kul att kolla på inte så duktigt folk också för den delen....

KroppsSmycken.

Jag Älskar verkligen kroppsSmycken, kan vara hur snyggt som helst! Har en sida som jag brukar drömma mig bort på. Men nu ska jag ta mig i kragen och göra ett själv! Har gjort massa smycken tidigare, så det är bara att packa fram verktygslådan, igen.
Här är min inspiration:




Så Brutalt snyggt! Alltihopa är från Litter. Tyvärr är det inte så billigt, allt ligger runt 2000:- och uppåt. Det är då man får knåpa själv! (äälskar skorna också, SUCK! snacka HaBegär..)

Imorgon blir det stora pluggdagen med stort P. Idag har jag baaara slaggat, och lekt på datorn, tänk vad kul man kan ha för sig själv...

Föreläsning.

Även om jag var sjukt dålig på att komma igång igår så hann jag iallafall läsa allt jag skulle läsa, Skönt! Nu ska jag bara skriva texten, och jag är ledig hela dagen imorgon så det borde jag hinna!
Snopet imorse när jag skulle få sovmorgon till 10, men vaknar kl 8 för att katten får en hostattack. Nice. hehe.
Men nu ska jag iallafall göra mig i ordning (käka jordnötssmörs-mackor) och springa och lyssna på våran föreläsare när hon tittar ner i sina papper och mumlar på svår engelska, Jippi!

Sex & the City

Jag ÄLSKAR att hon kommer ha den här klänningen i nya filmen! Den här scenen är nämligen en av mina absoluta favoriter genom hela serien, hur snygg får en kvinna vara?!

Nä nu får jag inte titta på något mer om filmen som kommer, vill inte förstöra NÅGOT!
FAAAAAN vad jag längtar! Då ska jag och min PÄRLA se den IHOP!!!!

plugg, plugg & plugg.

Idag har jag dansat runt i min nya fina tröja från Tjallamalla (som jag köpte på rea scoore) och vart i skolan för att titta på en skum italiensk 50-tals film som var.. rätt så dålig faktiskt. Jobbigt när man inte kan språket och de inte översätter allt, kunde gå jättemånga monologer utan att någon text var synlig, plus att de översatte meningar helt fel så meningarna bara inte made no sense.



Nu måste jag plugga ännu lite till, SUCK. Ska både vara klar med en inlämningsupg och kunna diskutera en text på 15 sidor tills torsdag.

Önska mig lycka till...

Plugg & Snopp.

Igår var det ÖverraskningsParty för Simon, Jennys pojkvänn och en av Jonathans bästa vänner.
Vi köpte massa fina presenter (speciellt Jenny som köpte ett Ps3) och bakade massa snopp-tårtor. som för övrigt blev så jäkla bra! haha!
Idag har/ska jag bara plugga och slappa, men om jag har tur glider vi ner till Filmstaden Söder och tittar på Inglourious Basterds och käkar någon lyxig söndagsMiddag :)
så här läcker är min plugg uniform:


Och här var vi alla flickvännerna från igår:

OCH den FANTASTISKA snopp-tårtan som jag och Jenny var otroligt kreativa med:

HAHA!
...nu måste jag plugga lite mer. PUSS!

vinställ, present och en kaststjärna.

Idag, på min Lediga dag, fick vårat abonemang tuppjuck! både internet och TVn dog, Suck!
Men då fick jag iallafall plugga lite och greja lite på Ps... men ändå! snacka dålig tajming. Jag blev allt lite orolig att jag skulle missa idol Igen, skönt att allt funkar som det ska nu :)
Mästerverken:


Och så här såg de ut innan: Vilken skillnad, hehe.

Idag kom föresten beställningen från Coolstuff, haha mitt vinställ (som ska ha en flaska rött i sig för oväntade besök) och Jonathans kaststjärneKrok. Plus det viktigaste såklart.. presenten till jonathans kompis som fyller år på fredag!


Nu ska jag plugga lite till! Puss och kram!

Hallwylska museet.

Våran föreläsar vi hade idag var... en aning, seg? Nej jag vet inte, hon visste vad hon pratade om men jag hade lite svårt för hennes röst och sättet hon la fram det. MEN det är bara första gången som vi har henne så det blir säkert bättre :) Efter lektionen skulle vi direkt till Hallwylska, som just nu har en liten modeutställning(med betoning på liten), med några väldigt fina och välgjorda plagg. Vi ska nu välja en av dessa plagg och sedan skriva ca 4sidor (!) om vad plagget symboliserar och vad vi tycker och tror, och hela tiden referera till vår litteratur som vi Jobbar oss igenom, Suck. Även om det är spännande så känns 4sidor lite mustigt.
Innan vi tog oss dit så satte vi oss och käkade lunch vid östermalm, jag åt en sallad med fläskfile och parmesan, MM!! sjukt gott! I LOVE FOOD.
Så här (svår) såg jag ut idag:


Jag kände att jag fick till det här med dagens idag... väldigt charmiga bilder.

Alla Underbara klänningar på Hallwylska museet, från slutet av 1800-talet till början av 1900-talet:

Balklänning, som använts av 16åring. Tror inte man ser hur plötte den här klänningen är, den nådde kanske upp i tutthöjd på mig.

Sorgklänning, för stackars änkor.

Bröllopsklänning.

Mer "maskulin" klänning som började användas flitigt under första världskriget, då männen var ute i krig och kvinnorna fick ta över deras roll. Var även här en större självständighet hos kvinnor tog fart.

Från början av 1900-talet då allt skulle vara superfeminint, blommigt och framför allt den jäkla Korsett användes flitigt. Stackars kvinna som använde den här!
Påvägen hem köpte jag två nagellack som jag kändes saknades ur samlingen, från Face:

Sen har jag skypat med min älskade Hansa! Imorgon är jag ledig (yey!) och nu ska jag snart gå och lägga mig med min Babe, en Bra dag helt enkelt!
GO´NATT!

Grönan.






Ragge & Jonathan åker Insane!

Sanna andades in alla heliumballonger hon kunde hitta :)


PUSS på er min lilla familj!

En kopp Te?

Jag hade verkligen hur trevligt som helst med Jenny igår! Först gick vi och satte oss på Persia, och de var så jäkla fånigt när vi skulle beställa te! haha! först och främst kostade det 30:- sryck, men sen när de kom ut med det så fick vi en tekanna och två (vad som såg ut som) shotglas! Så jäkla små! Man fick fylla på efter varje klunk. Dessutom smakade det precis som det äckliga earl grey man köper i matvarubutiker. Blä. Men vi hade väldigt roligt åt det iallafall, och fick känna oss lite fina i kanten där vi satt och Sippade som små damer. När vi druckit upp vårt Goda Te och vårat glas vin så drog vi till grabbarna som satt och spelade poker. Vi köpte med oss massa godis och läsk och satt sen själva på övervåningen och fnissa när stämningen var på blodigt allvarlig runt pokerbordet :)

Gårdagens:




haha! så jäkla söt!



Nu ska jag plugga några rader, och sen ska vi göra oss i ordning för att dra till grönan. Ska ladda med åksjuketabletter :D

LÖV.

Bodelaire.

Dagens föreläsning var verkligen hur spännande som helst! Vi hade världens underbaraste man som höll i det, engelsk såklart :) Han diskuterade en av de viktigaste männen när det gäller konst och mode under 1800-talet, Charles Bodelaire, som hade klara åsikter om att man måste leva i Nuet. Att tavlor som målas nu ska tecknas som modet och livet är just Nu. Man kan aldrig fånga det som varit, utan måste ta det man har nu och göra det Evigt. Han visade tavlor från de som gjorde just så: Manet, Cassat och Tissot. Tavlor som jag sett förut men aldrig haft den insikten som han gav oss idag!
Som den här nedan, den är målad av James Tissot någon gång mellan 1883 och 1885.
Att man från början bara ser en vacker kvinna är klart, men sen att allt har en betydelse. Kvinnor på den tiden gick aldrig ut överhuvudtaget om de inte var i sällskap av en man, om de inte var Prostituerade. De klädde aldrig heller upp sig eller var modemedvetna om de inte var gifta eller prostituerade, eftersom kvinnan innan giftemål hade anledning att klä upp sig. Så de som alltid var bäst klädda var just de prostituerade. Vilket antyder att de två kvinnor här i fronten är just det. Kvinnan i rött signalerar att hon är "villig" genom att öppna sin solfjäder till männen som sitter på första raden, medan hon i ljust har den nästan helt stängd. Att kvinnan i ljusa kläder tittar rakt mot Oss, är ett sätt att bjuda in åskådarna att verkligen Se. Männen var aldrig i fokus, även om akrobaterna uppträder så är det ändå kvinnorna som är föreställningen. Vilket man ser på dem som uppträder då de alla tittar på våra två huvudpersoner.
Den här tavlan från Mary Cassat från 1879, är underbar tycker jag!

Med tanke på hennes mörka och "omoderna" klädsel för den tiden antyder hon att hon är singel. När kvinnor tittade i kikarna på operan så var det tydligen ett tecken på att de letar efter en man och är "öppen för förslag"(skumt). Men och andra sidan så är hennes solfjäder stängd, vilket annars är ett säkert tecken på om någon letar. Mary Casset har alltså målat en smart och självständig kvinna som inte fokuserar på att leta efter en man eller klä sig modernt. Dessutom håller mannen på balkongen mittemot på att glo så han nästan trillar ner, medan hon bara njuter av showen.

Allt kommer tillbaka till modet, det är något som alltid funnits och alltid kommer att finnas. Räknas inte bara som kläder utan allt omkring, gester, miner osv. Även Byar med människor långt från civilisationen har ett ständigt behova av att förändra sin kropp, med tatueringar, smycken, piercingar och mycket annat. Ett sätt att förlänga Jaget, och att tillhöra en grupp. Tycker verkligen att det är spännande med något som ligger så djupt rotat hos oss människor.

Plugg.

Ja nu kan man säga att plugget är i full gång iallafall. Vi ska till varje lektion läsa sågott som en hel novell, och engelskan är inte den lättaste heller, som första meningen i det kapitel vi läste nu från The Culture of Fashion;

"The recurring debates on the morality of modern dress cited the brashness of aniline dyes, the vulgarity of the steel-frame dress support and the enervating atmospere of the department store as the terrible emblems of a shift towards the style of 'anynoma' or the fashionable courtesan, who haunted the carriage drives of Hyde park."

Tänk dig 200 sidor med det där som man ska läsa på någon dag. NICE. Hatar att de ska krongla till det. Men det är intressant iallafall :)

Troligen ska jag och Jenny hitta på något ikväll vilket känns otroligt trevligt:) annars borde jag egentligen sitta hemma och börja läsa novellen som ska vara klar tills måndag.... För imorgon kommer Större delen av Familjen Ark så ska vi gå på Grönan! hAHA! jag som blir åksjuk av ALLT! haha, men klart man ska åka ändå!

Nu ska jag gå och göra mig i ordning för att dra till universitetet (Ja det är roligt att säga att man går där), duscha och drömma om varma kvällar i andra länder.



Varma kvällar utomblands kan verkligen vara bland det bästa.

Puss & Kram.

Tattoo.

Fuck, de vill inte tattuera på insidan av foten! Jag som hade bestämt mig. Vad gör man då.
Klart det finns sjukt många andra...















Alla bilder är Här ifrån.




RSS 2.0